SHARE

Naşterea la femeia infectată cu VHB

  • Copii născuţi din mame AgHBs pozitive vor primi pe lângă vaccin şi 0,5 ml de HBIG, intramuscular, în decurs de 12 h de la naştere; prima doză de vaccin se administrează în acelaşi timp cu HBIG, dar în locuri diferite, a doua şi a treia doză de vaccin se administrează în România la 2, respectiv 4 luni de viaţă cu rapel la 11 luni de viaţă.

 

  • Se recomandă testarea sugarilor pentru AgHBs şi anticorpi anti-HBs la 9-15 luni de viaţă pentru monitorizarea eficienţei/ineficienţei profilaxiei.
  • Copiii cu anticorpi anti-HBs pozitiv şi AgHBs negativ sunt protejaţi nu mai necesită revaccinare.
  • Copiii cu anticorpi antiHBs negativ şi AgHBs pozitiv necesită revaccinare.

 

Alăptarea

Alăptarea nu reprezintă, teoretic, un factor de risc de transmitere a infecției, mai ales dacă nu există leziuni la nivelul mamelonului.

Practic însă, analizând raportul beneficiu/risc se consideră că este mai bine ca pacientele cu hepatită B să nu alăpteze.

 

 

Contactul sexual infectant

După contactul sexual cu o persoană cu infecţie acută cu VHB se recomandă administrarea vaccinului antihepatită B împreună cu o doză de HBIG de 5 ml în decurs de cel mult 14 zile de la contactul infectant.

SHARE

TORCH.RO nu îsi propune sa înlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Pentru mai multe informatii consultati Principii de Etica