SHARE

Toxoplasmoza este o infecție răspândită în toată lumea, dar prevalența ei este foarte variabilă de la o țară la alta în funcție de obiceiurile alimentare din țara respectivă și de respectarea regulilor de igienă (incluzând contactul cu solul, consumul de apă nefiltrată sau carne crudă, modul de spălare a mâinilor și a legumelor). Incidența este foarte mare în țările sărace și în țările în curs de dezvoltare.

Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC, Centers for Disease Control and Prevention) cu sediul la Atlanta, SUA raportează că 22,5% din populația cu vârsta peste 12 ani din SUA este infectată cu TG, iar incidența este mai mare în zonele cu climat cald și umed și la altitudini joase. Se estimează că, anual, în SUA se nasc între 500 și 5.000 de copii cu toxoplasmoză congenitală. Deși majoritatea copiilor par sănătoși la naștere, sechele ale bolii congenitale se pot manifesta tardiv. Prevalența toxoplasmozei congenitale este estimată la 1/3.030 de nașteri cu cazuri simptomatice 1/29.000 de nașteri.

SHARE

TORCH.RO nu îsi propune sa înlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Pentru mai multe informatii consultati Principii de Etica