SHARE

Sursa

Sursa este reprezentată exclusiv de om. Treponema pallidum nugrupe de risc a fost identificată în mediul extern.

Modalitate de transmitere

Majoritatea cazurilor de sifilis se transmit prin contact sexual, dar este posibilă și transmiterea prin contactul direct cu leziuni active din sifilisul primar sau secundar sau prin pasajul la nivelul placentei. Transmiterea de la mamă la făt poate avea loc în orice moment al sarcinii și în orice stadiu al infecției femeii însărcinate, fiind mai frecventă în stadiul primar și cel secundar.

Riscul mai mare de transmitere este de la persoanele aflate în stadiile inițiale. În stadiile inițiale de boală, se poate transmite şi prin sȃnge.

Grupe de risc

Riscul de îmbolnăvire este crescut la persoanele cu vârsta mai mare de 24 ani, la cele cu un nivel educațional scăzut, la cei care au mai mulți parteneri sexuali, la cei care nu utilizează constant prezervativul, la persoanele cu comportament homosexual și la cele cu infecție HIV.

SHARE

TORCH.RO nu îsi propune sa înlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Pentru mai multe informatii consultati Principii de Etica