SHARE

Site-ul www.torch.ro are o secțiune specială în care utilizatorii înregistrați pot face mai multe acținui.

Utilizatorii pot primi și transmite a) notificări, b) mesaje și schimba c) fișiere cu alți utilazatori, formând grupuri, înregistrate în www.torch.ro. Utilizatorii pot fi vizitatori interesați sau curioși de domeniul TORCH sau specialiști în acest domeniu (medici ginecologi, neonatologi sau medici de familie).

Pentru a putea utiliza facilitățile Contului meu, utilizatorul trebuie să se înregistreze (Inregistrare/Register) în acest site.

Utilizatorii înregistrați (care intră în site prin Autentificare/Sign-in) la selectarea butonului + din stânga jos a ferestrei (sau zona din stânga ferestrei este deja vizibilă), au acces la secțiunea Contul meu, care conține meniul: Profil, Notificări, Fișiere, Setări și Ieșire din cont (delogare). Pentru utilizatorii neînregistrați nu se afișează aceste secțiuni, la selectarea butonului + din stânga jos a ferestrei, ei fiind solicitați să-și creeze un cont.

În meniul Profil/Profile se pot vizualiza informațiile despre profilul utilizatorului, se pot edita (Editing Profile Group) aceste informații, inclusiv posibilitatea stabilirii vizibilității profilului pentru oricine/Everyone, numai pentru proprietar/Only me sau pentru toți membrii grupului/All Members, facilitate ce reprezintă o metodă suplimentară de secutitate a datelor personale, pe baza deciziei utilizatorului. O altă facilitate este adăugarea sau shimbarea pozei utilizatorului, foarte utilă în identificarea rapidă a membrilor grupului de discuții și extrem de răspândită în mediul online. În Site-ul TORCH.RO pot fi utilizatori obișnuiți, cu profilul “Base” și utilizatori de tip “Medic”, care pot completa în profilul lor și câmpurile Adresă centru medical, Telefon, câmpuri ce pot fi vizibile pentru oricine sau accesibile numai proprietarului sau pentru toți utilizatorii înregistrați în site.

a) Pentru notificări există posibilitatea vizualizării notificărilor, selecarea celor citite, sau necitite, ștergerea notificărilor și ordonarea lor după criteriul cele mai noi sau cele mai vechi la începutul listei. Opțiunile de marcare a notificărilor ca citite, necitite sau pentru a fi șterse pot fi făcute simultan pentru mai multe notificări prin opțiunea Acțiuni multiple/ Bulk Actions.

b) Folosind Contul meu, utilizatorul poate accesa mesajele primite /Inbox, poate crea /Compose și trimite /Sent mesaje, poate căuta /Search mesaje care conțin cuvinte cheie, poate marca mesaje ca fiind importante /Starred și să le acceseze separat, poate marca mesajele ca citite sau necitite, sau le poate șterge.

Prin schimbul de mesaje se pot iniția conversații, răspunzându-se la mesaje/ Send Replay și se poate marca o conversație ca importantă. Se pot face și Acțiuni multiple /Bulk Actions (marcare ca citite, necitite, importante, eliminare marcare ca importante, ștergere) asupra mai multor conversații, pentru mesajele primite, trimise sau importante. Mesajele pot contine link-uri și/sau fișiere atașate. Fiecare conversatie se desfasoara pe baza unui subiect comun, astfec ca se pot clasifica conversatiile dupa subiectele abordate.

c) Prin Contul meu se pot face schimburi de fișiere cu utilizatorii înregistrați în torch.ro. Utilizatorul poate încărca /Select your file fișiere din diferite surse, reprezentand Fișierele mele. Acestea pot fi accesate și sortate în www.torch.ro numai de către proprietarul Contului meu. Titularul contului poate da acces /partaja la anumite fișiere, cu sau fără parolă, pe care le decide el, altor utilizatori sau tuturor utilizatorilor înregistrați în site. Acest acces se vede printr-un icon special (grup de oameni) în dreptul numelui fiecărui fișier. Fișierele pot fi sortate după nume sau data la care au fost editate. Numele fișierelor și descrierea lor pot fi modificate prin editare. Confidențialitatea fișierelor poate fi publică /pentru toți utilizatorii, privată, protejată de parolă, restrânsă la anumiți membri. Confidențialitatea fișierelor depinde și de starea de partajare /acces la Directorul în care se află fișierul /fișierele. Există posibilitatea de a introduce sau scoate un fișier într-un anumit director. Fișierele pot fi căutate /Search după numele întreg sau parțial al fișierului. Se pot afișa informații sumare /Stats despre toate fișierele mele, fișierele partajate sau private. Directoarele se afișează la fel ca fișierele, se poate crea, accesa sau șterge un direcotor. Menționăm că în TORCH.RO nu pot fi create fișiere goale, în care să se introducă informații sau să se editeze conținutul fișierelor (pentru aceasta trebuie apelat la suita Microsoft Office – Word sau la programe gratuite,de tipul Open Office).

Notă. Toate capturile de ferestre prezentate în Help-ul despre Contul meu pot fi vizualizate mărit dacă se dă click pe imaginea captată și aceasta se va deschide într-o fereastră nouă.

SHARE

TORCH.RO nu îsi propune sa înlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Pentru mai multe informatii consultati Principii de Etica