SHARE

Vaccinarea

Nu există vaccin împotriva hepatitei C.

 

Profilaxie în lipsa vaccinării

Sunt în derulare numeroase studii cu rezultate promiţătoare care oferă speranţa că în viitor va putea fi disponibil un vaccin. În acest context, în momentul actual, cea mai importantă strategie de prevenţie este screening-ul pentru a identifica persoanele infectate.

Sunt necesare campanii de informare a populaţiei asupra infecţiei, a modalităţilor de transmitere şi a necesităţii screening-ului. Campaniile trebuie să vizeze în special grupurile populaţionale la risc.

Trebuie avut în vedere că principala cale de transmitere este calea sanguină şi are loc prin transfuzia de sânge incorect evaluată pentru prezenţa virusului. Astfel îmbunătăţirea screening-ului probelor sanguine este foarte importantă.

O altă sursă de infecţie este reprezentată de utilizatorii de droguri injectabile. De aceea implementarea de programe care să prevină consumul de droguri este esențială. În cazul în care consumul de droguri există, este recomandat să se permită accesul acestor subiecţi la seringi și ace sterile. Studiile au arătat că prin combinarea accesului la seringi sterile şi la programe de tratament se poate reduce cu 80% riscul consumatorilor de droguri de a se infecta cu VHC.

 

Administrare de imunoglobuline împotriva hepatitei C

Nu este eficientă profilaxia cu imunoglobuline.

SHARE

TORCH.RO nu îsi propune sa înlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Pentru mai multe informatii consultati Principii de Etica