SHARE

Sifilisul este mai frecvent întȃlnit la persoanele cu vȃrsta cuprinsă între 20 și 45 de ani. Această patologie este răspȃndită la nivel global, în 2008 fiind raportate 10,6 milioane de noi cazuri de sifilis. Aproximativ 1 milion de copii se nasc anual cu sifilis congenital. După apariția penicilinei pȃnă în anul 2000 incidența acestuia a fost în scădere, dar în ultimii ani se observă o creștere constantă.

Studii recente publicate in 2015 de CDC (Centre of Disease Control), Centrul de Control al Bolilor, Atlanta, GA, Statele Unite, confirmă într-un raport de amploare că după o perioadă lungă de declin, în perioada 2012-2014 incidența sifilisului congenital a crescut la cote alarmante, cote mai mari chiar decȃt în urmă 15 ani (copiază incidența sifilisului la adult). Creşterea a fost observată la toate rasele, etniile şi religiile.

SHARE

TORCH.RO nu îsi propune sa înlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Pentru mai multe informatii consultati Principii de Etica