SHARE

Evidentierea anticorpilor antivirali IgM la nou născut în prima săptămană de viată poate reprezenta un instrument util în diagnosticul infecţiei congenitale, dar tehnicile directe  (PCR sau izolarea virala) sunt mult mai exacte.

Absenţa anticorpilor IgM nu exclude posibilitatea unei infecţii congenitale (10-30% din nou-născuţii infectaţi nu dezvoltă anticorpi IgM specifici), de aceea izolarea virusului în cursul primei săptămâni de viaţă rămâne cea mai bună modalitate de diagnostic al infecţiei congenitale.

Folosirea tehnicii PCR de detectare a genomului viral în lichidul amniotic poate fi utilă pentru diagnosticul infecţiei fetale după săptămâna 21 de sarcină.

Determinarea anticorpilor IgG este utilă în screening-ul statusului imun, mai ales pentru femeia insărcinată, permitand identificarea indivizilor seronegativi – cei care nu au avut pană acum respectiva infecţie virală, la care pot fi aplicate masuri profilactice; această situaţie la femeia insarcinată implică risc crescut de achiziţie a primoinfecţiei în cursul actualei sarcini.

SHARE

TORCH.RO nu îsi propune sa înlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Pentru mai multe informatii consultati Principii de Etica